Asociația "Călătoria Divortului" lanseaza
PRIMA și UNICA inițiativă de acest fel,
la nivel NAȚIONAL.
Gratie partenerilor și sponsorilor care au contribuit la înființarea acestui proiect, inauguram
CAMPANIA NAȚIONALĂ DE CONȘTIENTIZARE, DESTIGMATIZARE ȘI INFORMARE "Am divorțat, aleg să înțeleg!"29498112_1666849830018421_9051708615009763328_n.jpg


Board-ul este format din reprezentanți din domenii cu influență în evoluția societății (Politic, Business, Social, Sănătate, Cultură, Juridic, Mass Media și Comunicare).

board.png

Scopul campaniei de informare și conștientizare este acela de a reduce stigmatul asociat divorțului, de a susține persoanele divorțate să-și găsească forța interioară după divorț, pentru a crește o societate sănătoasă prin rolul modelator și educator al părinților.


divort.jpg

Trăim într-o țară unde violența verbală și fizică sunt atributele considerate "normalitate" pentru peste 80% din populație. Trăim pe tărâmuri balcanice unde, într-o căsnicie, Femeia este ÎNCĂ privită, de cele mai multe ori, ca o slujnică.
Trăim drame fără cuvinte, învelite în veșminte de lacrimi fierbinți și vânătăi ascunse.
Și cel mai trist este că, sunt implicați COPII în povești de dincolo de uși închise, unde agresiunea a devenit o rutină, unde strigătul de ajutor este sugrumat de orgolii și panica este singura care mai răzbate din tot. Trăim asta în fiecare clipă și nimeni nu face ceva!


Trăim în plaiul mioritic unde depresia post divorț este măturată și ascunsă sub covor, iar anxietatea, frustrarea, durerea și revolta se înfiripă mai abitir ca niciodată în sufletele însingurare, născând drame la fiecare minut.
România este locul unde Femeia este singura vinovată în cazul unei căsnicii eșuate, primind stigmatul Mariei Magdalena pe umerii deja împovărați de vicisitudinile vieții, târând cu greu eticheta de "divorțată".
Barbat sau femeie, lupta cu singurătatea și hărțuirea intr-o societate care condamnă pentru că nu ai tăcut şi ai avut curaj să te ridice și sa spui "Stop! Aleg ALTCEVA!"

stigmatized.jpg


Am_divortat_aleg_sa_inteleg.JPG

Misiunea Asociației Călătoria Divorțului este de a sprijini persoanele care traversează un divorț, pentru menținerea echilibrului emoțional al membrilor familiei și soluționarea optimă a dezvoltării și creșterii copiilor.
Asociația Călătoria Divorțului lansează Campania de destigmatizare a persoanelor divorțate din România:

#AmDivorțat – Aleg să înțeleg


In Romania, 25% dintre cuplurile care se casatoresc, sfarsesc in divort. In urma acestor separari, anual, 17.500 de copii raman in postura dificila de a gestiona acest eveniment major din viata lor.

child.jpg


ghid.jpg

Oare cata responsabilitate cade pe umerii nostri, ai tuturor? Exista, oare, ceva de facut in privinta asta?Asociata “Calatoria Divortului” consideră că da. Campania Națională de constientizare, destigmatizare și informare “Am divortat, aleg să înțeleg ” abordează principalele probleme asociate divortului punand la dispoztie metode in sprijinul persoanelor care trăiesc traumele specifice unei separari de partener, ajutand familiile sa depaseasca aceasta trauma.

Una dintre aceste metode este si "Ghidul de parenting dupa divort", solutia ideala si GRATUITA pentru oricare parinte care considera ca o comunicare mai eficienta cu copilul sau poate reprezenta o diferenta substantiala in viata intregii familii.


M-am alaturat acestei campanii si impreuna ne-am propus sa schimbam mentalități și sa oferim o alternativa corecta și echilibrata pe care oricare victima a divortului sa o poată aplica în viața personală, oferind sprijin și dezvoltare fiecărei familii care este afectată de trauma unui astfel de eveniment trist.

Consideri ca este nevoie de o schimbare? Consideri ca este timpul sa faci o alegere?
Noi alegem sa intelegem. Tu ce alegi?