Incepi o saptamana noua si iti doresti sa fii mai relaxat si mai optimist ca niciodata. Azi, chiar inainte de a citi aceste randuri, te-ai trezit, ai oprit ceasul o data si te-ai mai bagat inapoi in asternut ca sa profiti de inca cinci minute. Apoi, ceasul, in inertia sa, suna din nou. De data asta te dai jos din pat si mergand cu ochii intredeschisi, ajungi in baie. Nu aprinzi inca lumina. Bei un pahar de apa, ( sau cel putin asa ar fi ok sa faci; studiile din ultimii ani arata ca oamenii care isi fac un obicei din a bea un pahar cu apa pe stomacul gol, sunt mai sanatosi si beneficiaza de un sistem imunitar mult mai protejat ), te indrepti incet catre locul unde se afla espresorul si iti faci o cafea.

 

coffee.jpg

Aici, gusturile sunt atat de diferite...Personal, prefer cafeaua tripple ristretto cu miere. Tu o bei exact asa cum iti place tie.

cafea.jpg

Te infasori in pledul moale si pufos sau in halatul tau de baie prietenos si te cuibaresti pe un fotoliu sau o canapea sau acel puf pe care ti l-ai luat cu ani in urma din Ikea si pe care adori sa stai in diminetile de toamna ca aceasta.

coyz_morning.jpg

Cu bucurie si curiozitate patrunzi in lumea de afara prin intermediul terminalului tau preferat ( PC, laptop, tableta, android ) ca sa iti verifici email-ul, sa intri pe retelele de socializare, sa verifici cum e vremea si traficul...

laptop.jpg

Licoarea seducatoare si aromata iti inunda narile si informatiile din internet iti patrund in creier intr-o combinatie ametitoare, facandu-te sa simti din nou aerul proaspat al diminetii.

digital.jpg

Gata! Te-ai trezit, iti spui si pornesti hotarat catre baie, unde, valatucii de abur fierbinte se vor prelinge usor prin usa intredeschisa iar mireasma diafana a parfumului tau preferat se va imprastia in toata casa discret.

IGGI1-18361-B3244-sexy-woman-shower-curtain.jpg

Iti imbraci hainele pregatite cu o seara inainte, aranjezi un mic fir de par rebel si ziua poate sa se desfasoare tanara in fata ta pentru ca te simti capabil sa ii faci fata.

 

cladiri.jpg

Cu toate astea, cand incui usa simti ca ai fi mai vrut sa faci ceva, ca acasa nu este acasa de unde pleci, ca iti doresti mai mult... Dar...De fapt, stii ce vrei cu adevarat?

Iti doresti sa te trezesti in fiecare zi si sa reiei acest ritual standard zi de zi? Aceasta e placera ta?

Cum aduci in diminetile tale frumusetea si bucuria? Cum te motivezi sa mergi inainte indiferent de anotimpul de afara?

Ce primesti in schimbul diminetilor pe care le oferi cu atata generozitate din timpul vietii tale?

Ceea ce faci acum te face sa te simti unic? Special? Simti ca faci lucrurile pentru tine? Iti oferi si tie timp si pasiune in aceeasi masura in care o oferi celorlalte prioritati din viata ta?

Ce te motiveaza sa faci ceea ce faci? Cand ai incetat sa mai intrebi?

Viata ta, mai este a ta?

evidence-based-decision-making.jpg

Iti spun ce ar trebui sa te motiveze sa traiesti frumos si fara regrete...

Bunatatea, bucuria, originalitatea, autenticitatea, generozitatea, iubirea, integritatea...

Le regasesti in ceasornicul care suna in fiecare dimineata? Le simti alaturi de prima picatura de cafea care iti trezeste simturile? Le traiesti cu fiecare strop de apa fierbinte ce se scurge pe trup sub dus? Le auzi in acel clanc pe care il face cheia in broasca atunci cand incui usa si ai plecat spre noua ta zi?

Daca da, atunci alegerile pe care le-ai facut sunt in acord cu tine si in echilibru cu fiinta ta si stii ce vrei cu adevarat de la tine si de la viata!

eagle.jpg

Valori, concepte, sentimente, senzati sunt toate acolo, impreuna, in fiinta ta unica.

Sau poate ca te regasesti printre cei care se simt captivi in viata lor si ce iti spun eu aici iti adanceste rana facand sa para totul innegurat si absurd. Te voi uimi si iti voi spune ca, orice alegerea ai facut, este cea corecta pentru ca, TU STII INTOTDEAUNA ce vrei cu adevarat. Te afli aici si acum pentru ca asa ti-ai dorit tu si nu altcineva. Ai puterea de a-ti croi singur viata si a trai dupa propriile tale reguli, nimeni altcineva nu este stapan pe timpul si mintea ta. Daca ai nemultumiri in prezent doar tu poti sa le rezolvi si nu e altcivena responsabil pentru ele.

Dar, orice ai alege, aminteste-ti ca fiecare dimineata incepe cu un moment de relaxare si se termina la fel.

Alege sa te relaxezi ca sa poti gandi limpede si sa o poti lua de la capat a doua zi.