PSX_20200323_163606.jpg

Draga Suflete,

Iti scriu azi, cu mare drag de viata si cu iubire nemarginita fata de tot ceea ce insemna UMAN, SOCIAL, DEMOCRATIC.

Am sa ma straduiesc sa nu iti lezez crezurile si pricipiile personale, ma voi stradui sa fiu cat am sa pot de impartiala si diplomatica, voi face in asa fel incat sa castigi ceva din lecturarea acestui articol, sa pleci cu o stare de bine, pozitiva si calda. In definitiv, au altii grija sa iti induca stari de furie si de nesiguranta, ce rost are sa ti le aduc aminte si eu?

Trecem printr-o perioada perioada delicata cu totii, unii mai usor, altii mai putin usor, unii cu copii si cu tot felul de provocari, altii dimpotriva, cu suflu proaspat si bucurie.

Dupa cateva zile in care am citit, am ascultat, m-am informat si am reflectat, am gasit un raspuns la framantarile mele. Stii? |Framantarile astea nu erau de ieri de azi, nici nu au fost provocate de situatia actuala, ele se aflau acolo in mine de mult timp, de ani de zile si asteptau un raspuns, asteptau sa fie scoase la iveala, asteptau Lumina care sa le aduca salvarea si eliberarea.

Una dintre framantarile mele a fost "cata neputinta simt!", dar ea nu a aparut azi. Ea este acolo de cand eram copil. Zilele acestea am invatat sa curat....Sa curat interiorul meu, sa curat locul in care stau, sa curat cercul de apropiati, sa curat energiile reziduale din mine si din jurul meu.

Si am inceput cu mine, apoi am continuat cu lumea si cu casa.

In situatii exceptionale, este bine sa faci o cura de detoxifiere completa. Acum ai timp Suflet drag. Acum ai timp si pentru sertarul acela in care vrei sa intri de luni de zile ca sa faci ordine, dar intotdeauna ai spus "nu azi, lasa ca fac sambata", acum ai timp si pentru acel film impreuna cu persoana draga, desi ai spus adeseori "nu asta seara, pentru ca mai am de lucru la proiectul X", acum ai timp si pentru prajitura aceea cu grilaj pe care o facea Buni cand erai copil si de care nu te-ai apucat de ani de zile in speranta unei zile mai libere, acum ai timp si de cartea aia pe care ai primit-o de Craciun si nu ai apucat sa citesti decat primele pagini pentru ca mereu adormeai dupa o zi plina la job, acum ai timp sa faci dragoste sau sex, acum ai timp sa bei paharul ala de vin rosu intr-o baie cu spuma si cu lumanari parfumate, acum ai timp sa fii cu adevarat fericit, ai timp pentru TINE!

Vei spune ca nu, ca tu lucrezi de acasa si nu ai timp, dimpotriva, toata situatia asta iti este incomoda si iti stirbeste din drepturile fundamentale si din libertate... Ei bine, nimeni nu ti-a interzis cu desavarsire sa faci anumite lucruri, doar ti-a limitat temporar accesul la anumite servicii. Gandeste liber Suflete! Ai inca dreptul de a iesi din casa, de a vedea soarele, de a te bucura de aer si natura, e drept ca nu cu orele si doar o data pe zi, daca e sa ne gandim concret si corect, dar nu esti arestat la domiciliu!

Accesul la anumite servicii iti este restrictionat asa este, dar fa asa o lista cu toata sinceritatea si scrie acolo de cate ori in ulimele sase luni ai fost la: muzeu, teatru, cinema, bar/club, restaurant/cafenea? Aha! Ti-ai amintit... nici unul din lucrurile acestea nu prea le-ai facut in ultma vreme din lipsa de....TIMP! Poate chiar de multe ori din lipsa banilor ... Da, mergeai la coafor si cosmetica si mani-pedi... DE CATE ORI PE LUNA???

Acum uita-te in jurul tau. Vezi raftul acela pe care ai spus ca o sa il cureti si o sa pui o floare pe el? De ce nu ai incepe cu el?

Mergi in dormitor... Deschide sifonierul draga mea... Vezi camasile tale de noapte? Iti amintesti cand ai spus ca ar fi cazul sa iti cumperi niste lenjerie intima mai provocatoare? Ai tot amanat acest moment, negasindu-i utilitatea sau uitand de el... Ia apuca-te frumusel si indeplineste-ti aceasta dorinta...

Mai stii cand ai spus dragul meu ca o sa vii acasa si o sa iti arunci haina unde iti vine, o sa te duci peste ea in bucsatarie si o sa ii sfasii hainele de pe ea, facand un sex nebun amandoi, acolo, pe masa din bucatarie, dar cum ai intrat pe usa si ai gasit-o obosita si irascibila de la job ai uitat de toate astea? Acum este TIMP si acum este chiar recomandat!

Lucrezi de acasa si acum nu mai dai importanta aspectului tau...de fapt, de cateva zile nici nu iti mai arde cum arati, ca tot nu te vede nimeni... NIMIC MAI GRESIT!!! Te vede cea mai importanta persoana din lume: TU!

Vei continua astfel si, dupa o luna nu vei mai fi in stare nici sa zambesti! Depresia este o afectiune care se instaleaza mai usor decat oricare virus! Nu o lasa sa isi faca loc in viata ta.

Ce dacă lucrezi acasă? Asta înseamnă că în continuare este impetuos necesar să te ocupi de tine: baie, cremă de corp, make-up, coafat, îmbrăcat frumos, parfum, sau, în cazul domnilor bărbierit, pieptănat, îmbrăcat frumos.

Zilnic fa cate ceva din ce ti-ai dorit sa faci de ani de zile.

Hai sa facem un exercitiu acum impreuna, ce zici? Vrei?

Aseaza-te in fata unei oglinzi. Priveste-te. Cu atentie. Studiaza-ti fruntea, tamplele, nasul, obrajii, pleoapele, barbia, decolteul, gatul, buzele, ochii, irisul, pupila... Priveste cu atentie FIX IN OCHII TAI... Priveste pret de zece. cincisprezece secunde... Ha! Nu poti. Te sperie ce vezi in ochii tai, asa-i? Stii de ce? Nu!

Cand te-ai privit ultima oara pe tine intr-o oglinda CU ADEVARAT? Nu, nu dimineata cand te-ai dat cu ruj sau te-ai barbierit... Nu! Serios, tu cand ai privit IN TINE cu adevarat ultima oara?

Fa exercitiul acesta dimineata, de acum inainte. In fiecare dmineata! Priveste IN TINE nu doar LA TINE... Secunde bune. Imprieteneste-te cu tine. VEZI in sufletul tau!

Apoi, urmeaza-ti ziua mai mult decat daca ai merge la job. Invata sa fii sexy, invata sa fii ALFA, fie ca esti barbat sau femeie. Ofera-ti timp pentru tine. Nu poti sa mergi la salon, dar poti sa iti aranjezi parul intr-un coc simplu si elegant, nu e nevoie sa il legi mot in varful capului sau coada de cal ca o casnica|!

Tu, dragul meu, nu mergi nicaieri, dar ia incearca sa te barbieresti, sa folosesti colonia aceea care stii ca o face sa explodeze de bucurie, pune-ti o camasa calacata si o cravata, costumul cel mai elegant, pantofii aceia de ocazie, da drumul la muzica si.... INVIT-O LA DANS|! Da! Asa, pe nepusa masa, dupa cafeau ade dimineata si dupa ce si-a aranujat parul in coc si s-a dat cu acel ruj pe care il pastreaza doar pentru evenimente speciale...

Invata sa il surprinzi pe cel drag zilnic. Invata sa fii cu el din nou asa cum erati in primele zile ale relatiei...

Gatiti impreuna, dansati, cititi, mancati, faceti dus impreuna, maseaza-i talpile, saruta-i parul, apoi, invata sa privesti in cel de langa tine... Dupa ce ai invatat sa privesti in tine.

Iti garantez ca nu iti va ajunge timpul ca sa le faceti pe toate astea... dar de cand nu le-ati mai facut si of...cat de dor va era unel de celalat si mai presus de toate... CAT DE DOR TI-A FOST DE TINE!!!

Foloseste acest timp ca sa recuperezi tot ce ai amanat in ultimii ani de zile... La ce bun toata viteza si toti banii daca ai uitsat cine esti si daca de fapt traiesti printre straini?

Telefonia mobila iti pune la dispozitie minute ca sa poti vorbi cu oricine, inclusiv internet... Ia faceti o seara de Monopoly cu prietenii vostri prin video conferinta... Va cenectati la Skype sau Whatsapp cu totii, conectati la TV sau la monitorul computer-ului telefonul, nici nu conteaza, posibilitatile tehnice sunt multiple, si puteti juca impreuna ca si cand ati fi unii langa ceilalti...

Mai mult, daca ai consola, poti juca cu conectare la net impreuna cu prietenii tai jocurile favorite...

Pastreaza cu price pret SOCIALIZAREA cu cei dragi si cei apropiati! De altfel, acum iti lipsesc, dar cand a fost ultima data cand ai petrecut timpul cu ei???

Intoarcerea in tine este benefica si iti va aduce bucurie si zile minunate, daca vei stii cum sa iti dramuiesti secundele si vei sti ce sa faci cu ele. Evita sa te uiti la televizor, evita sa iti otravesti mintea astfel. Sunt convinsa ca ai o bibliteca suficient de mare, care iti permite sa citesti si sa te bucuri de cultura... Daca nu, internetul iti ofera BIBLIOTECI GRATUITE de unde poti descarca felurite carti si le poti citi.

Fa-ti acea lista cu ce iti doresti sa faci, ce ti-ai dorit sa faci si nu ai apucat si apuca-te sa le faci.... pe rand, in limitele financiare din prezent si ale conditiilor. Desigur, poate nu te vei putea apuca de renovat, desi, cine stie, sa zugravesti o camera ar fi minunat acum, mai ales daca ai ceva rezerve de bani pusi de o parte... Cu ocazia asta ai face si o dezinfectare a acelei camere...

Bineinteles ca nu poti calatori in Seychelles asa cum iti doreai, dar, poti sa planuiesti urmatoarea ta vacanta si, cel mai biine ar fi sa iti suni si prietenii sa ii intrebi daca ar fi interesati sa faceti acest plan impreuna.

Mai tii minte cand ai zis ca ai manca ceva bun dar nu de la KFC sau fast food? Ceva bun, a-la-carte? Ei bine, acum ai ocazia sa urmaresti pe orice post de food-tv diferite emisiuni din care poti invata sa gatesti. Mergi in magazin ( asta ai voie cu siguranta sa faci! ), ia-ti ingredientele si apuca-te de treaba. Fa chiar un live pe facebook cu noua ta pasiune, unde iti inviti prietenii sa iti spuna ce parere au si in felul acesta mentii relatiile vii si nealterate!

Inscrie-te la webinarii on-line si studiaza. Opasiune, o limba straina, un curs foto-video... Orice poate sa iti aduca bucurie si sa iti puna in miscare mintea.

Ai resurse financiare limitate? Cu siguranta gasesti ceva de facut prin casa... Orice!

Asculta muzica, bucura-te de un karaoke, fa exercitii fizice, ( asta ai voie sa faci chiar si in jurul blocului, la aer!!!), ai grija de animalul de casa, petrece mai mult tim,p cu el, uita-te la filmul acela pe care ai vrut sa il vezi si nu ai avut timp niciodata, dar, cel mai important, zi de zi, imbraca-te frumos, aranjeaza-te, foloseste parfum, rasfata-te cu baie cu spuma seara la culcare ( daca iti permite sanatatea ), fii prezent cu adevarat in viata celui drag, dar mai ales, fii prezent in viata TA!

Vrei sa stam de vorba? Scrie-mi pe email la cristina@brosnor.com si spune-mi despre ce ti-ai dori sa citesti zilele acestea pe blog... Poate acest articol nu iti este foarte necesar, dar l-am scris asa cum mi-as fi dorit eu sa citesc in aceste zile un articol si sper s iti ajunga in suflet...

In final, te las cu Armstrong si iti spun ca VIATA ESTE ASA CUM ALEGI TU SA FIE!