Pentru a te asigura ca obiectele tale de marochinarie au o  viata lunga, trebuie sa te ingrijesti de intretinerea lor. BrosNor iti prezinta zece modalitati de intretinere si curatenie care vor prelungi viata articolelor tale de marochinarie, daca le aplici in mod regulat.

1. O data  la zece zile, curata de praf articolele din piele neteda sau presata, cu o arpa moale, de bumbac sau cu o perie cu per speciali din par natural, specifica  pentru periat piele.

2. O data pe luna curata cu o carpa de bumbac, inmuiata in apa cu sapun, articolele care observi ca au pete de grasime sau alte impuritati. Dupa ce materialul este uscat, aplica o lotiune speciala pentru piele cu o discheta demachianta si las-o sa intre in piele. O va hidrata si va contrivui la improspatarea culorii.

3. Articolele din piele intoarsa sau nabuc, in stare uscata, se curata cu o perie speciala pentru pielea intoarsa/nabuc. Nu se foloseste apa, deoarece materialul se poate pata. Se curata cu peria periodic, apoi se pun in sacuti din bumbac si se pastreaza cu solutii anti-molii atasate, in   locuri ferite de razele solare si umezeala sau caldura. 

4. Pastreaza articolele de marochinarie din piele lacuita, in sacuti din bumbac sau alt material natural, pentru a le feri de zgarieturi si pete.

5. Articolele din materiale textile se curata cu o perie uscata dupa fiecare purtare. Nu se spala cu detergenti, manual sau la masina
de spalat, existand riscul deteriorarii prin dezlipire si / sau decolorare sub efectul mecanic al spalarii, respectiv cel chimic al
detergentului.

6. Articolele de marochinarie se curata si se usuca intotdeauna inainte de aplicarea oricarui produs de lustruire, creme sau solutii contra petelor. Uscarea se face in mod natural, la temperatura camerei. 


7. Pentru ca un articol de marochinarie sa isi mentina forma in timp, acesta va fi depozitat in sac de material textil natural, cu hartii sau carpe moi in interor in cazul posetelor si al gentilor si cu suporti speciali in cazul pantofilor.

8. Indiferent e natura materialului articolului de marochinarie ( textil, piele, inlocuitor piele, lac etc ), obiectele se aerisesc periodic, se sterg de praf si se verifica starea lor o data la cateva luni, pentru a evita deteriorarea.

9. Intotdeauna se folosesc produse de intretinere special concepute pentru piele si nu se improvizeaza. Astfel, articolul dvs de marochinarie va avea o viata lunga si dvs va veti putea bucura de el mai mult timp.

10. Petele dificile se curata cu produse speciale, de catre specialisti. Pentru a beneficia de articolul dvs e marochinarie cat mai mult timp, atunci cand intampinati situatii neplacute ( pete, zgarieturi, deformari etc ), apelati la specialisti in marochinarie si nu incercati sa remediati sinuri situatia, deoarece, in absenta cunostintelor de specialitate, o puteti inrautati.
articol_blog_brosnor_marochinarie.jpg