Foarte multa lume pasionata de Stiinta Ayurveda in ultima vreme asa ca va propunem un super seminar online cu un specialist Ayurverda care studiaza in continuu si ne poate oferi informatii pretioase despre cum si in ce fel ne putem echilibra si armoniza constient prin hrana, plante si elementele si inteligenta corpului nostru.

97104128_698689430961394_6537043428281155584_n.jpg

Ce invatam si practicam la acest seminar:
Cum sa ne autocunoastem si sa ne armonizam pe toate planurile-fizic,mental,emotional.
In acest sens, se vor studia urmatoarele aspecte fundamentale:
1. Cele 3 Dosha-uri fundamentale- Kapha, Pitta si Vata.
2. Aspectele subtile ale acestora, fizice, psiho-emotionale.
3. Constitutiile mixte egale si inegale, si caracteristicile lor.
4. Metode de armonizare psihosomatica si spirituala a celor 3 Dosha-uri.

Elemente practice:
5. Degustare de plante, rezonanta cu energia subtila a acestora in propria noastra fiinta - ****detalii in momentul inscrierii****
6. Meditatie cu stari armonioase, care recreeaza legatura cu Universul.

Despre Ayurveda
Din punct de vedere etimologic, ayurveda semnifica “stiinta vietii” in limba sanscrita (ayus-viata, veda-stiinta, cunoastere). Ayurveda este cel mai vechi sistem medical cunoscut de omenire, datand de peste 5000 de ani.. Ea a influentat si sistemele medicale din Egipt si Grecia Antica..La baza acestei stiinte atat de complexe, ce imbina armonios elementele teoretice si practice, sta cunoasterea principiilor generale sau fortelor subtile vitale primare, numite dosha-uri... Ele sunt in numar de 3, si anume: Kapha dosha ( combinatie intre elementele subtile Apa si Pamant), Pitta dosha ( Foc si Apa) si Vata dosha ( Aer si Eter). In functie de aceste combinatii principale, exista si tipuri mixte, egale sau neegale. Fiecare fiinta are in structura sa unica o combinatie intre aceste 3 dosha-uri, sau tipuri constitutionale fundamentale. In functie de aceste aspecte, exista foarte multe criterii dupa care o fiinta poate fi incadrata intr-un tip constitutional sau altul, acestea fiind de ordin fizic, dinamic si psihomental. Combinarea atat de variata a acestora ofera practicianului ayurvedic diagnosticarea unei persoane intr-un tip constitutional sau altul.
Exista anumite predispozitii, semne distinctive care indica cu exactitate daca o fiinta este predominat Kapha, de exemplu, sau Vata dosha. Combinarea armonioasa a acestor elemente conduce la faptul ca o persoana sa fie in armonie cu Universul si cu ea insasi, in acelasi timp.
Din acest punct de vedere, Ayurveda se inscrie in categoria metodelor terapeutice holistice, care sustin interconectarea intre sufletul, mintea si corpul unei fiinte. Scopul sau principal este dobandirea unei stari de sanatate fizica, psihica si mentala cat mai bune, vindecarea pe cale naturala a unor afectiuni, si confera o stare de spirit tonica, plina de viata a persoanelor care sunt adeptele acestei stiinte atat de complexe.
Ideea de baza a Ayurvedei este restabilirea echilibrului intre microcosmosul fiintei umane si Macrocosmos, “ calea regala” a stiintei de a fi in armonie cu Natura din care provin toate.
De asemenea, in Ayurveda se folsesc terapii naturale, blande, noninvazive, care au rolul de a pastra sau redobandi o stare globala armonioasa a unei fiinte.Se folosesc foarte multe plante cu efect binefacator, adecvate tipului constitutional al unei fiinte, si unei afectiuni de care aceasta sufera. In acelasi timp, ayurveda inglobeaza alte terapii complementare, ca meloterapia, cromoterapia, aromoterapia.,ce au rolul de a armoniza finta umana in mod global.

Facilitator - Vasile Scarpet, lector, terapeut si consultant ayurveda.

Pentru cei interesati, se pot face ulterior si consultatii ayurvedice personalizate.

Unde are loc seminarul - platforma Zoom.us (se face cont cu adresa de gmail sau facebook si in urma inscrierii vei primi un link de acces la seminarul live online pe email/whatsapp)

Cand - Sambata 16 mai de la ora 16:00
Seminarul dureaza aproximativ 3h

Cost participare - 100 lei/persoana - plata prin transfer bancar sau Revolut (detalii pe mail/whatsapp celor inscrisi prin mesaj privat sau whatsapp/sms)

Pentru inscrieri si alte informatii - Daniella Oana Vornicescu whatsapp 0727735505 sau Vasile Scarpet 0725 081 061.

Va asteptam cu mare drag!