Azi vom vorbi despre rolul florilor si al plantelor in viata noastra. Conform cercetarilor comportamentale efectuate in cadrul unui studiu la Rutgers, Universitatea de Stat din New Jersey, natura ne ofera o modalitate simpla de a imbunatati sanatatea emotionala: FLORILE. Prezenta florilor declanseaza emotii pozitive, sporeste sentimentele de satisfactie in viata si afecteaza comportamentul social intr-o maniera pozitiva mult peste ceea ce se credea in mod normal. Studiul s-a desfasurat pe o perioada de zece luni si a evidentiat cateva concluzii esentiale pentru comportamentul uman si dezvoltarea individului pe mai multe segmente: intelectual, mental, comportamental, sanatate si interactiune sociala. In urma studiului, s-au stabilit urmatoarele:


Florile au un impact imediat asupra fericirii.

Toti participantii la studiu au manifestat zambete autentice si au fost realmente emotionati la primirea florilor, demonstrand incantare si recunostinta. Aceasta reactie a fost universala, avand loc la toate grupele de varsta.

download.jpg
 

Florile au un efect pozitiv pe termen lung asupra starilor de spirit.

Participantii la studiu au raportat ca s-au simtit mai putin deprimati, anxiosi si agitati dupa ce au primit flori, afisand un sentiment de placere si satisfactie.

Florile si plantele plasate in spatiile comune imbunatatesc atmosfera generala.

Studiul a explorat, de asemenea, unde anume in casele lor expun oamenii flori. Aranjamentele au fost amplasate in zonele din casa care sunt deschise vizitatorilor, cum ar fi holurile de primire, camerele de zi si sufrageriile, sugerand ca florile sunt un simbol pentru bunuri comune. Florile aduc stari emotionale pozitive celor care intra intr-o camera, fac spatiul mai primitor si creeaza o atmosfera de "acasa".

hol_ingust_1_169482.jpg

 

Florile au efecte pozitive asupra bunastarii.

Imagineaza-ti ca traiesti intr-un loc plin de flori inflorite, umbrite de copaci cu radacini viguroase. Este o imagine de basm! Simplul gand de a trai intr-un mediu luxuriant are puterea de a influenta pozitiv creierul. Incepi sa simti un sentiment de calm care te copleseste. Daca un vis poate face astfel de minuni, imagineaza-ti amploarea impactului pozitiv al florilor asupra bunastarii tale odata ce ele fac parte din viata ta! Sentimentul este dincolo de cuvinte! Si constatarile sunt sustinute de cercetari. Studiul dezvaluie ca vazele cu flori din spatiile interioare le modifica oamenilor starea de spirit, imbunatatind-o simtitor. Pe baza mai multor recenzii, este evident ca florile afecteaza corpul, mintea si sufletul unei persoane. 

Plantele si florile ajuta la starea de sanatate si la recreere.

Prezenta parcurilor in cartiere incurajeaza locuitorii sa faca miscare, imbunatatindu-le astfel starea fizica si permitandu-le sa se bucure mai mult de viata. Accesul la parcuri si activitati recreative este corelat pozitiv cu ratele de activitate fizica, care imbunatateste starea de spirit si contribuie la starea generala de sanatate. Parcurile si spatiile verzi urbane influenteaza sanatatea oamenilor, oferindu-le un serviciu de agrement ieftin (adesea gratuit) si convenabil. Exista o corelare pozitiva intre prezenta unui parc intr-un cartier si nivelul de activitate fizica a locuitorilor; oamenii sunt mult mai predispusi sa faca miscare atunci cand exista o zona sau o facilitate placuta din punct de vedere estetic, fara costuri, pe care sa o foloseasca. Drept urmare, locuitorii cartierelor cu parcuri frumoase sunt mult mai sanatosi; cresterea activitatilor lor de recreere si exercitii fizice ii face mai putin sensibili la afectiuni fizice si mai rezistenti impotriva bolilor. Ca urmare, acesti rezidenti nu cheltuiesc atat de mult in fiecare an pentru ingrijirea sanatatii si tratamente medicale. Oamenii sanatosi sunt oameni mai fericiti; rezidentii care fac exercitii fizice au adesea o sanatate excelenta si, prin urmare, au o perspectiva mentala pozitiva. 

500_dscf9950.jpg

 

Florile si plantele imbunatatesc Calitatea Vietii.

Oamenii asociaza zonele frumos amenajate cu o calitate mai buna a vietii. Acest lucru este important pentru atragerea de afaceri si pentru sustinerea cresterii in comunitate. Peisajele naturale, frumoase nu numai ca imbunatatesc estetica comunitatii, ci afecteaza si calitatea vietii. Oamenii asociaza locuinta in zone cu multa frumusete naturala cu o calitate mai inalta a vietii. O calitate inalta a vietii, la randul sau, aduce beneficii intregii comunitati, deoarece locuitorii cheltuiesc mai multi bani si afecteaza pozitiv economia si pulsul social al orasului si pot, de asemenea, atrage noi afaceri. Comunitatile infloritoare sunt acelea in care frumusetea naturala este apreciata ca parte a unei calitati generale inalte a vietii, motiv pentru care instalarea amenajarii peisagistice este esentiala atat pentru succesul, cat si pentru fericirea individului si a publicului.

Acolo unde exista un mediu natural creat cu parcuri, scade rata criminalitatii.

Cartierele cu parcuri frumoase tind sa aiba mai putine infractiuni. Acest lucru se datoreaza in parte efectului pe care parcurile il au asupra unei comunitati; parcurile ofera oamenilor un motiv pentru a se reuni si a deveni o comunitate stransa. Cartierele cu parcuri frumoase si amenajari peisagistice au rate reduse ale criminalitatii. Acest lucru se datoreaza cresterii coeziunii comunitatii care are loc pe masura ce un cartier se aduna in jurul unui frumos reper local. Atunci cand rezidentii simt mai multa mandrie de frumusetea locului in care traiesc, este mult mai putin probabil sa o diminueze (fie prin graffiti, fie punand in pericol oamenii din interiorul acestuia). Comunitatile care aleg sa-si curete parcurile si sa infrumuseteze cartierele au mai putine infractiuni si mai putini criminali cu care sa se confrunte. Parcurile pot afecta in mod pozitiv comunitatea, reducand actele infractionale si reunind rezidentii. Coeziunea in comunitate este esentiala pentru succesul comunitatii in ansamblu, iar acest lucru poate fi realizat prin unificarea oamenilor in jurul unui parc sau gradini botanice. Parcurile scad stimulentele pentru ca oamenii sa comita infractiuni in comunitate si, in acelasi timp, ajuta la reunirea vecinilor. De asemenea, pot creste activismul politic local. Pe masura ce intreprinderile si expansiunea urbana ameninta sa reduca parcurile din comunitate, tot mai multi oameni se unesc intr-un efort politic pentru a-si salva parcurile. Parcurile ii inspira pe oameni sa se uneasca si sa lupte pentru ceea ce stiu ca ii tine uniti ca comunitate.

Florile au un Impact Major asupra Sanatatii Mentale. 

Studiile au demonstrat ca oamenii care petrec mai mult timp afara in natura au o sanatate mentala mai buna si o perspectiva mai pozitiva asupra vietii. Oamenii care petrec mai mult timp afara in natura au o perspectiva semnificativ mai pozitiva asupra vietii decat oamenii care petrec mult timp in interior. Comunicarea cu natura creste vitalitatea si energia oamenilor si, in consecinta, are un efect pozitiv asupra sanatatii mentale generale. Amenajarea spatiilor cu copaci si horticultura ornamentala s-a dovedit ca imbunatateste sanatatea mentala a oamenilor si le ofera o perspectiva pozitiva asupra vietii. Oamenii care petrec timp afara in fiecare zi au mai putine sanse sa fie deprimati sau stresati, si astfel au mai putine probleme cu sanatatea lor mentala. Se stie de multa vreme ca a fi inconjurat de natura ridica starea de spirit si usureaza stresul, iar cercetarile leaga in mod constant florile si plantele de sanatatea psihologica. Florile fac mai mult decat sa lumineze camera, ele pot avea un efect inaltator asupra starii de spirit. Impactul poate dura zile intregi, deci mult mai puternic decat acel baton de ciocolata si mult mai putin caloric! Florile pot alunga anxietatile, grijile, facandu-i pe oameni sa se simta mai putin deprimati, tulburati sau agitati. Ele pot induce o perspectiva pozitiva asupra vietii, stimuland energia si fericirea. Chiar si mirosul poate ajuta la ameliorarea anxietatii. Florile reprezinta antidotul ideal impotriva stresului.

DpKt0EqU0AERi2x.jpg
 

Gradinaritul are efecte terapeutice.

Studiile arata ca oamenii care petrec timp cultivand plante au mai putin stres in viata lor. Plantele calmeaza fiintele umane si ofera o modalitate pozitiva pentru ca oamenii sa-si canalizeze energia catre alte activitati si sa uite de stress. Participarea la activitati de gradinarit si amenajare a teritoriului este o modalitate eficienta de a reduce nivelul de stres. Gradinaritul ofera oamenilor o modalitate pozitiva de a-si transforma emotiile negative in ceva frumos care le ofera confort si bucurie. O parte din efectele gradinaritului provin din satisfactia pe care oamenii o obtin de la hranirea si ajutarea unui lucru viu sa creasca. Plantele si gradinaritul calmeaza oamenii pentru ca ii ajuta sa-si transforme sentimentele stresante in ceva pozitiv care le ofera placere. Ajutandu-i sa-si transforme stresul intr-o emotie pozitiva, gradinaritul ofera oamenilor si un mecanism excelent de a face fata frustrarilor lor zilnice. Hranirea plantelor reduce nivelul de stres si ofera oamenilor o modalitate de a face fata sentimentelor negative.
Gradinaritul poate actiona ca terapie pentru persoanele care au suferit traume. Actul de a cultiva o planta poate oferi victimelor o modalitate de a-si rezolva problemele si de a-si vindeca ranile, indiferent daca sunt la suprafata pielii sau mai adanc. Cultivarea plantelor imbunatateste, de asemenea, starile mentale si ajuta la refacere.

Flower-garden.jpg


Siguranta in trafic este imbunatatita de prezenta amenajarilor horticole.

infrumusetarea drumurilor poate avea dublu efect: de a creste satisfactia soferului fata de peisajul de pe marginea drumului si de a crea un mediu natural. Este mult mai putin probabil ca soferii sa conduca fara conduita preventiva daca exista o zona amenajata cu flori sau copaci in zona in care trec cu autoturismul. Infrumusetarea medianelor de trafic nu numai ca imbunatateste estetica drumurilor, ci afecteaza si atitudinea soferului. Studiile arata ca soferii sunt mai in largul lor pe drumurile cu amenajari naturale si sunt mult mai inclinati sa gandeasca pozitiv la comunitatea prin care circula daca drumurile sunt frumoase. In plus, adaugarea de copaci pe drumuri creeaza un fel de obstacol natural care ar putea reduce probabilitatea ca masinile sa treaca pe medianele pe benzile de circulatie din sens opus. Acest lucru imbunatateste siguranta soferilor si face comunitatea un loc mai sigur pentru toata lumea.

images.jpg

Florile si plantele ofera un "Efect de upgrade" in comunitate.

Pe masura ce parti ale comunitatii incep sa-si imbunatateasca spatiile verzi urbane, alte zone vor fi nevoite sa devina competitive si sa isi infrumuseteze si ele zonele. De efectul de upgrade beneficiaza intreaga comunitate, deoarece cartierele si afacerile se incurajeaza reciproc sa peisajeze si sa infrumuseteze comunitatea. Pe masura ce tot mai multe afaceri si cartiere isi asuma sarcina de a-si infrumuseta imprejurimile, alte zone concurente vor fi obligate sa urmeze exemplul. Cu alte cuvinte, pe masura ce o comunitate lucreaza pentru a se imbunatati, si alte parti ale zonei vor fi fortate sa se modernizeze pentru a continua sa atraga oamenii; acest fenomen este cunoscut sub numele de "efect de upgrade". Efectul de upgrade afecteaza pozitiv pe toata lumea, deoarece impiedica comunitatile sa ignore beneficiile amenajarii si dezvoltarii spatiilor verzi, forteaza concurenta si mentine zona frumoasa. Cartierele se vor incuraja reciproc sa continue sa infrumuseteze peisajul, declansand un ciclu de auto-imbunatatire care are efecte pozitive asupra tuturor sectoarelor comunitatii.

Imbunatatirea productivitatii si a creativitatii este determinata de amplasarea florilor in mediul de lucru.

Fie la locul de munca, fie acasa, s-a dovedit ca florile si plantele imbunatatesc performanta si sporesc creativitatea. Entuziasmul, energia si satisfactia profesionala sunt toate efecte secundare raportate si merita sa investesti in cazul in care lucrezi ore lungi sau ai nevoie de inspiratie in mod constant! Pastrarea plantelor ornamentale in casa si la locul de munca creste procesele cognitive si imbunatateste memoria, si concentrarea. Influenta calmanta a mediilor naturale este favorabila unor medii de lucru pozitive prin cresterea capacitatii unei persoane de a se concentra asupra sarcinii in cauza. Lucrarile efectuate sub influenta naturala a plantelor ornamentale sunt in mod normal de calitate superioara si finalizate cu o rata de acuratete mult mai mare decat munca efectuata in medii lipsite de natura.

birou_flori_brosnor.jpg

Plantele si florile ajuta la CREAREA DE CONEXIUNI PUTERNICE si la imbunatatirea relatiilor interumane.

Traim intr-o epoca care este din ce in ce mai deconectata, renuntand la contactul fizic in locul telefoanelor mobile si al retelelor de socializare. Rata singuratatii este in crestere. Dar prin trimiterea/primirea florilor ne reconectam, aratandu-le celor dragi si prietenilor ca sunt in gandurile noastre. Cercetarile arata ca oamenii care petrec perioade lungi de timp in jurul plantelor tind sa aiba relatii mai bune cu ceilalti. Acest lucru se datoreaza cresterii sentimentelor de compasiune, plantele ornamentale afectand nivelul de compasiune pe care oamenii il simt pentru ceilalti. Studiile au aratat ca oamenii care petrec mai mult timp in preajma plantelor sunt mult mai predispusi sa incerce sa-i ajute pe altii si adesea au relatii sociale mai bune. Oamenii carora le pasa de natura au mai multe sanse sa aiba grija de ceilalti, ajuntandu-si semenii si formand legaturi durabile si de calitate. Pe scurt, a fi in preajma plantelor poate ajuta la imbunatatirea relatiilor dintre oameni si la cresterea empatiei.

touch-hand-flower-finger-woman-people-communication-female-white.jpg

Florile determina cresterea performantei umane si imbunatateste energia oamenilor.

Petrecerea timpului in medii naturale ii face pe oameni sa-si faca mai bine treaba. De asemenea, creste nivelul de energie si vitalitatea. Petrecerea timpului in natura ofera oamenilor un sentiment sporit de stare de bine, crescandu-le nivelul de energie si facandu-i sa se simta mai animati. Nivelurile lor de performanta sunt crescute de aceasta stare de spirit imbunatatita. Mediile naturale induc o perspectiva pozitiva asupra vietii, facandu-i pe oameni sa se simta mai vii si mai activi. Cand oamenii experimenteaza o vigoare sporita, ei pun mai mult din ei insisi si din energia lor in munca pe care o fac. Plantele pot ajuta oamenii sa-si imbunatateasca performanta la locul de munca si acasa prin cresterea vitalitatii.

Procesele de invatare sunt imbunatatite in mediile unde exista plante sau flori.

Cercetarile arata ca copiii care petrec timp in jurul plantelor invata mai bine. In plus, a fi in preajma unor medii naturale imbunatateste capacitatea copiilor cu Deficit de Atentie de a se concentra si de a se implica mai mult in activitatile pe care le au de intreprins. Pastrarea plantelor in mediul de invatare al unui copil imbunatateste capacitatile de invatare, ajutandu-l sa se concentreze si sa invete mai bine. Plantele ornamentale sunt propice pentru generarea unui mediu de invatare pozitiv, reducand tendinta copiilor spre distragerea atentiei si ajutandu-i sa se concentreze mai bine pe temele de la scoala. In special pentru copiii cu probleme de atentie, adaugarea de plante in sala de clasa poate avea un efect pozitiv asupra modului in care invata. Efectele linistitoare ale frumusetii platelor naturale ajuta la minimizarea distragerilor care altfel le-ar ocupa mintea. Modificand mediul in care copiii invata, plantele ii pot ajuta sa invete mai bine.

Florile si plantele au proprietati medicinale.

Cultivarea plantelor este benefica pentru omenire datorita numeroaselor proprietati medicinale ale acestora. Plantele ajuta omenirea, deoarece ofera multe remedii naturale si holistice pentru tratarea bolilor si afectiunilor obisnuite. Unele leacuri pot fi facute acasa si sunt o modalitate naturala de a trata boli sezoniere, sau afectiuni minore. Prin cultivarea plantelor putem continua sa ne cultivam cunostintele despre lumea naturii si sa ne inarmam cu mai multe arme impotriva bolilor si a infectiilor.
S-a dovedit ca florile contribuie la reducerea timpului de recuperare atunci cand cineva se recupereaza acasa. Tensiunea arteriala, ritmul cardiac si oboseala pot fi reduse cu administrarea anumitor ceaiuri din flori sau frunze ale anumitor plante. Exista plante care au propietatea de a accelera procesul de vindecare. De asemenea, prezenta plantelor in salile de recuperare a spitalelor si/sau privelistile gradinilor placute din punct de vedere estetic ajuta pacientii sa se vindece mai repede, datorita efectelor linistitoare ale horticulturii ornamentale. O alta tehnica de reducere a timpului de recuperare este terapia horticola, in care pacientii ingrijesc si hranesc singuri plantele. Pacientii care interactioneaza fizic cu plantele experimenteaza un timp de recuperare semnificativ redus dupa proceduri medicale.
 

pot-medicinal-plants.jpg

Florile sunt solutia perfecta pentru a primi si a oferi un cadou!

A primi si a oferi te face mai fericit! Florile sunt o solutie perfecta pentru a comunica emotii acolo unde este greu sa gasesti cuvintele potrivite. Atunci cand oferiti o floare cuiva, acel buchet poate fi exact ceea ce avea nevoie persoana respectiva, pentru a-i face ziua mai frumoasa! Ideea de a oferi este insasi primita cu seninatate si bucurie! Fiecare om vrea sa faca pe cineva fericit, asa-i? Ei bine, acest sentiment hraneste sanatatea mentala, oferind bunastare si vibratii inalte. Ca oameni, percepem oferirea de cadouri ca pe un act grijuliu, emotional si atent si ne bucuram sa simtim ca suntem unul dintre acesti oameni.

Flowers-are-best-for-gifting.jpg


Asadar, daca ai citit pana aici si iti doresti sa incepi chiar de azi sa iti imbunatatesti stilul de viata acasa si la birou prin folosirea florilor ca mijloc de transformare comportamentala, iti ofer cateva idei despre cum sa incepi si ce sa alegi. Alegerea florilor proaspete si de sezon este intotdeauna cea mai importanta optiune, fie ca este vorba de un buchet de la piata pe care sa il aranjezi tu cum doresti, un fir de la chioscul din colt pe care sa il pui intr-o vaza frumoasa pe birou sau pe noptiera, sau de un aranjament floral luxuriant cumparat de la o florarie de lux.

Cand vine vorba despre alegerea florilor, trebuie sa te ghidezi dupa cateva caracteristici: parfum, ocazie, culori, anotimp, tip de floare. Important inainte de toate este sa tineti cont de cum aranjati florile in aranjamente florale sau vaze, pentru ca anumite flori pot dauna altor flori, determinand uscarea acestora! Culoarea joaca un rol important in emotia transmisa de flori. Potrivit directoarei executive de la Institutul Pantone, Leatrice Eiseman, "raspunsul nostru la culoare este intens emotional, iar florile pot fi un catalizator pentru sentimente si un stimul mult mai puternic decat vederea si mirosul”. Traditia spune ca anumite flori si culori sunt asociate cu anumite ocazii. Cu toate acestea, in ceea ce priveste sanatatea emotionala, alegerile de culoare capata semnificatii diferite.

Rosul, asociat in mod traditional cu dragostea si romantismul, mai este benefic si pentru sanatate, avand un efect pozitiv asupra sistemului imunitar. Astfel, o persoana care a suferit recent o interventie chirurgicala sau a suferit o boala va avea o recuperare accelerata daca in incaperea unde se afla vor fi amplasate flori de culoare rosie. Rosul este si o culoare energizanta pentru cei care sufera de oboseala sau epuizare.

red.jpg

Violetul are un efect calmant asupra mintii si nervilor. Este inaltator si incurajeaza creativitatea.

violet.jpg

Galbenul, din punct de vedere psihologic, este cea mai fericita culoare din spectru. Simbolizeaza Soarele si determina sentimente pozitive. Este o culoare prietenoasa care incurajeaza comunicarea.
De asemenea, galbenul stimuleaza memoria si sistemul nervos.

yellow.jpg

Portocaliul transmite optimism si incurajeaza socializarea. De asemenea, este asociat cu determinarea si succesul.

orange.jpg

Albastrul simbolizeaza cerul sau oceanul, intinderea mare de apa. Simbolic, el transmite calm si incredere.

blue.jpg

Fiind cea mai comuna culoare prezenta in lumea naturala, verdele creeaza o senzatie de liniste. Transmite un sentiment de prospetime si reinnoire.
Verdele inseamna, de asemenea, prosperitate si progres.

green.jpg

Rozul este asociat cu bucuria. Rozul mai stralucitor, asemanator rosului, stimuleaza energia, crescand tensiunea arteriala, bataile inimii si respiratia.
Nuantele mai delicate de roz transmit un sentiment de dulceata si romantism.

pink.jpg

Albul simbolizeaza deschiderea. Florile albe sunt cel mai adesea asociate cu puritatea, onestitatea si perfectiunea. 

white.jpg


In ceea ce priveste tipul de flori, voi trece in revista cateva, cu simbologia lor aferenta si nu numai!

 

Margarete si gerbere.
Aceste flori vesele si simple pot stimula starea de spirit a oricarui individ, aproape instantaneu. Culorile lor luminoase si vibrante, de la galben si portocaliu la rosu, alb si diferite nuante de roz amintesc de zilele lungi de vara pline de Soare, de timpul in aer liber petrecut cu cei dragi, de rasete si de bucurie. Ele simbolizeaza puritatea, inocenta si veselia. Supravietuiesc in vaza extrem de mult timp, ceea ce ne permite sa ne bucuram de frumusetea lor timp de aproximativ doua saptamani, daca apa le este schimbata zilnic!

gerbera-daisies-i13340.jpg
 

Lalelele.
Aceste flori modeste sunt disponibile doar in timpul primaverii. Faptul ca infloresc doar in acest anotimp, le ofera legatura cu noi inceputuri, ceea ce ne face sa le apreciem si mai mult. Aspectul lor feminin, simplu este cu adevarat inspirator, lalelele putand sa lumineze chiar si cele mai innorate zile. Din pacate, au o perioada de viata scurta, fie ca sunt in ghiveci, sau in vaza!

buchet-lalele-multicolore.jpg

Trandafirii.
Clasica si indragita floare din toate timpurile, inconjurata de simbolism si mitologie de secole este Trandafirul. Grecii si romanii au identificat trandafirul cu Afrodita si Venus. In Tarot, trandafirul este considerat un Simbol al Echilibrului. Exprima promisiune, noi inceputuri si speranta. Frumusetea si eleganta trandafirului sunt atat de atractive, incat trandafirii sunt considerati floari preferate pentru nunti, ca un cadou pentru o persoana deosebita si ca simbol al iubirii adevarate si al prieteniei. De asemenea, ele ne pot ajuta sa eliminam stresul. Dupa cum a constatat un studiu din "Journal of Physiological Anthropology", angajatii care s-au uitat la trandafiri s-au simtit mai relaxati si mai confortabil in mediul lor de lucru.

img_8866.jpg

Hortensiile.
Aceste flori romantice au un efect linistitor si incurajator. Se gasesc in mod obisnuit in casele cu gradini, sunt o planta usor de crescut dar greu de ingrijit, necesitand foarte multa grija la variatiile de temperaturi, avand nevoie de multa apa si de gradinarit experimentat. Cu toate acestea, cand hortensiile sunt trimise intr-un buchet cadou unei persoane dragi, ele creeaza o atmosfera de veselie si relaxare in jurul lor. 

buchet-cu-9-hortensii-asortate.jpg
 

Orhideele.
Eleganta si frumusetea lor aduc un strop de veselie in casa, mai ales in zilele intunecate de iarna, cu culorile lor vibrante si disponibilitatea pe tot parcursul anului. Se stie ca cresc energia pozitiva din jurul lor si ca curata aerul noaptea in timp ce dormim.
Recomandate de cei care practica Feng Shui: "O orhidee plasata strategic in zona de relatii din dormitor sau pe noptiera, va ajuta la atragerea unui partener romantic onorabil si onest”. 

buchet_de_mireasa_orhidee_roz_si_orhidee_verde.jpg

Margaritarele.
Sunt niste flori mici in forma de clopot extrem de parfumate, perene care apar cu precadere primavara. Sunt cunoscute ca stimuleaza starea de spirit a celor din jur datorita parfumului lor de neuitat. Marile companii de parfumuri au creat parfumuri care imita parfumul acestei flori. Atentie insa, feriti-le de animale si copii, pentru ca, ingerate, sunt extrem de otravitoare!

lacramioare_1.jpg

Florile sunt una dintre cele mai frumoase binecuvantari din natura, unul dintre cele mai frumoase lucruri din lume care fac viata tuturor mai vesela in multe feluri. Umple-ti casa cu flori pentru a-ti mentine mintea distrasa de la stresul de zi cu zi al vietii. Aseaza-le in dormitor pentru a te trezi cu o priveliste linistitoare si inveselitoare in fiecare dimineata sau pentru a te ajuta sa ai o noapte de somn placuta si relaxanta. Pentru un somn linistit, alege flori precum Levantica, Iasomia sau Gardenia. Aromele lor au o putere relaxanta si sedativa pentru a te ajuta sa dormi. Pentru o zi minunata la birou, alege flori cu o cromatica vesela, solara.


Cand viata devine grea, este greu sa vezi lumina in intuneric, deci, este necesar sa cultivi o mentalitate pozitiva pentru a te simti mai bine. Florile proaspete pot avea un impact mare asupra bunastarii tale si te pot ajuta sa-ti gasesti linistea sufleteasca. Rolul florilor in viata noastra poate fi descoperit si in texte esoterice, in basme populare si mituri antice. Potrivit cercetarilor, florile au un efect vindecator asupra oamenilor care le primesc cadou si care le pastreaza in casele lor. Frumusetea lor naturala si parfumul fermecator ne incanta cu siguranta si ne fac viata mult mai frumoasa!