A inceput un an nou si deja te gandesti la toate activitatile pe care ti le-ai propus anul trecut sa le faci si pe care nu ai reusit sa le integrezi in timpul dedicat pasiunilor si persoanei tale. Anul acesta ia-ti angajamentul fata de tine ca vei avea mult mai multa grija de tine si sufletul tau si incepe prin a-ti prioritiza exact acele actiuni care tin de tine si timpul tau liber.
Daca ai nevoie de inspiratie pe langa dorintele pe care le ai, iata aici cateva idei care te vor ajuta sa te hotarasti ce activitate sa alegi pentru a deveni noua ta pasiune.

1. INVATA O LIMBA STRAINA 

Intotdeauna ti-ai dorit sa te uiti la filme fara sa ai nevoie de subtitrare, intotdeauna ai simtit nevoia de a intelege ce vorbesc  colegii aceia ai tai care nu sunt romani, asa-i? Si mai ales, intotdeauna ai vrut sa intelegi versurile cantecelor pe care le fredonezi zi de zi! Acum  e momentul! Exista cursuri pe care le poti cumpara si le poti instala pe computer, sau chiar aplicatii pentru telefonul mobil, daca nu vrei sau nu ai timp sa mergi la cursuri fizice sau chiar on-line pentru a invata o limba straina. RosetaStone este una dintre platformele care te ajuta sa inveti off-line orice limba straina si are si optiunea gratuita. Asa ca, ce mai astepti? Incepe cursul chiar acum! 

2. PROGRAMEAZA-TI O ZI DE RELAXARE DE DOUA ORI PE LUNA 

Indiferent de sex, ai nevoie de cel putin o zi de relaxare completa pe luna. Programeaza-ti din timp aceste zile. Chiar daca nu iti permiti sa aloci un buget  pentru ele, pur si simplu fa ceea ce te face sa te simti intr-o stare de calm si pace interioara. Fie ca e vorba de o baie fierbinte, sau de un vin fiert, fie ca e vorba de un film sau o carte, fie ca e vorba de a dormi si a manca, fa in aceasta zi doar ce te face sa te simti relaxat/a. 

3. DEVINO CRESCATOR DE PLANTE 

O casa care are flori este o casa vie. Desigur si casele care nu au flori sunt vii, pentru ca sunt insufletite de alte detalii, dar, in general, acele locuri unde poti observa plante in ghiveci, au un aer aparte. Daca esti o persoana meticuloasa si care are rabdare sa se ocupe de plante, aceasta ocupatie este cu siguranta bine venita pentru tine. Achizitioneaza-ti un set, micut pentru inceput, de gradinarit, format dintr-o adapatoare si cateva ustensile, ghivece si pamant de flori, apoi alege-ti plantele. Pentru inceput, orienteza-te catre plantele care nu necesita multa ingrijire, cele rezistente la oricare soi de contitii ( independente de apa sau lumina sau fluctuatii de temperatura ). Exista astfel de plante, cu o simpla cautare pe Google le gasesti. Ia-ti cateva plante si incearca aceasta ocupatie cateva saptamani ca sa te decizi daca este sau nu pentru tine. Dupa ce ai observat cum te face sa te simti si desgur, daca starea plantelor tale este inca ok, poti sa continui aceasta pasiune si sa-ti imbogatesti colectia de plante din casa.

4. INSCRIE-TE LA UN CURS DE MAROCHINARIE 

Una dintre cele mai frumoase pasiuni, este cea pe care o poti transforma intr-o micuta afacere. Inscrie-te la un curs de marochinarie, deprinde o meserie trainica si poti sa castigi si bani ulterior din creatiile faurite cu propriile tale maini. Desigur, chiar daca nu vei face din asta o afacere, vei invata o meserie si vei ramane cu o pasiune pentru acest domeniu, reusind sa iti auto-confectionezi diferite accesorii si obiecte din piele naturala sau alte materile. La cursuri de marochinarie traditonala de lux poti sa te inscrii aici.

5. INCEPE SA PRACTICI YOGA 

Stiu, toate acele pozitii incolacite si ciudate te sperie doar atunci cand te uiti la ele, daramite sa te mai si apuci sa le incerci. Te gandesti ca ramai asa si nu are cine sa te deznoada, dar nu e chiar asa. Yoga nu inseamna doar sa te incolacesti si sa te chinui in pozitii incomode ca sa te dai mare ca poti. Asane-le ( asa se numesc acele posturi ale corpului care iti par atat de complicate ), pot fi facute de oricare persoana! Yoga inseamna mai presus de toate LIBERTATEA MINTII si PACEA SUFLETULUI. Este de fapt un exercitiu pentru minte si suflet, care, atrage dupa sine si exercitiul pentru trup si organism. Poti sa incerci la inceput  cu posturi simple, care nu te solicita si sa folosesti acest tip de exercitiu pentru a-ti calma mintea dupa o zi grea la birou, sau dimineata in loc de streching. Apoi, daca observi ca iti place, poti continua sa inveti si posturi mai complexe si  vei descoperi ca mobilitatea corpului tau se va imbunatati si starea de spirit la fel.

6. IA-TI UN ANIMAL DE COMPANIE 

A fi parinte este un lucru extraordinar! Chiar daca nu este un pui de om, poate fi un pui de animalut, pe care sa il cresti si sa ai grija de el inca de la primele luni de viata. Retine insa ca un animal, este o fiinta si a-ti asuma sa ai grija de el este ca si cand ti-ai asumat sa ai grija de un nou membru al familiei, deci nu e doar o pasiune pasagera, care, dupa ce te-ai plctisit de ea, o abandonezi ca pe o jucarie stricata. Un animal de companie necesita timp, grija, iubire, spatiu si energie. Daca esti bolnav, trist sau nu ai bani, daca proprietarul nu te primeste cu el, nu il poti dona sau abandona ca pe o mobila. El ESTE membrul familiei tale si trebuie sa il ingrijesti cu responsabilitate si iubire, ca si cand ar fi copilul tau sau parintele tau! Deci daca alegi un animal de companie ca forma de activitate a timpului liber, studiaza bine ce presupune acest fapt inainte si gandeste-te foarte bine daca esti pregatit sa primesti in viata inca o persoana. Un animal de companie este de fapt o persoana care intra in viata ta pe termen lung. Iti asumi responsabilitatea asta? 

7. INVATA SA GATESTI CA UN PROFESIONIST! 

Chiar daca te inscrii la un curs de gatit, sau urmaresti tutoriale pe internet, obisnuieste-te ca atunci cand prepari mancarea sa o faci intocmai ca un profesionist. Ai grija de spatiul in care gatesti, ai mereu la indemana servete curate, prosoape, solutii de curatare adecvate. Spala vasele si pune-le mereu la locul lor ca sa ai ordine in locul unde urmeaza sa gatesti. Debaraseaza-te de resturile alimentare si mentine curatenia in dulapul cu condimente si diverse legume uscate, ai grija ca frigiderul sa aiba mereu o temperatura optima pentru pastrarea alimentelor. Fereste alimentele de posibilele insecte care ar putea sa le atinga. Cand vine vorba de prepararea diferitelor feluri de mancare, pregateste retete simple, la care sa adaugi savoare conform cu propriile tale gusturi, dar fa-o asa cum trebuie. Investeste in accesorii de calitate: oale, cratiti, linguri, vesela, caserole de depozitare, cutite, aparatura de bucatarie. Intotdeauna o friptura va iesi mai buna daca ai la indemana ingrediente proaspete, de calitate si ustensile care sa iti simplifice lucrul. Intotdeauna un sos va iesi bun, daca folosesti un vas potrivit si ingrediente simple. Nu complica lucrurile. Nu trebuie sa ai zeci de oale si gratare, dar pe cele pe care le ai trebuie sa le alegi de calitate, durabile si sa le intretii avand grija sa fie mereu curate si pregatite.