Scumpii mei români,

    Acum este momentul pentru ca poporul să se trezească şi să revendice ce îi aparţine. Conştientizarea culturii naţionale este un sine-qua-non al societăţii româneşti contemporane, care se află într-o transformare cu riscuri de accentuare a demonetizării propriei scări de valori prin acest proces accelerat de uniformizare si colonizare fortata.

GettyImages-502477132-58b885a13df78c353cbe244d.jpg


    Dezvoltarea conceptului de globalizare prin subjugarea mass-media catre aparatele politice, ar trebui sa provoace individul la descoperirea de noi metode de culturalizare, nu la intimidare si supunere fara gandire!
    In aceste clipe, cand singurele lacasuri de cult disponibile sunt muzeele si salile de expozitii, promovarea tradiţiilor şi a obiceiurilor tipice acestui popor,  posibilă prin organizarea de târguri, expoziţii, manifestări cultural-artistice, atât în ţară, cât şi în afara graniţelor fizice, reprezintă un punct de plecare în demararea oricărui proiect cultural.
    Viaţa economică, prin structura sa actuală, ne obliga la anumite schimbări, dincolo de graniţele obsnuite, oferind o paleta larga pentru imaginatie si creativitate, in spatii neconventionale. Piesele de teatru si spectacolele lirice se pot desfasura cu succes in incinta unui muzeu, in forma condensata, sau, organizate in episoade, unde publicul sa poata fi prezent, in numar restrans, de mai multe ori pe saptamana. Pot fi puse la dispozitie doritorilor, abonamente pentru o piesa de teatru, ca sa poata fi vizionate toate "episoadele". 
    Orice cultură constituie miza unor lupte sociale, iar cultura şi identitatea naţională au acelaşi izvor, fiind înrădăcinate în etno-istorie, de aceea e cu neputinţă ca originea unui popor să se piardă în cultura globală, de masă. Sinele National poate si trebuie sa coexiste in Sinele Universal, ca entitate demna si imuabila, ca datorie fata de valorile ancestrale ale neamului nostru. Spectacole cu teme istorice, dedicate copiilor, spectacole ale dramaturgilor romani, pot fi puse in scena si aduse in lumina zilelor noastre, pentru a afirma identitatea nationala. Desigur, este necesara si Literatura Universala, dar plecand de la bazele propriilor radacini. Educatia prin cultura este obligatorie in aceste timpuri tulburi! 
    Respectul faţă de valori, loialitatea în faţa propriei istorii şi a statului ca naţiune sunt doar o parte din atributele pe care România trebuie să le ia în calcul în evoluţia sa imediată. Politica actuală e datoare să participe la întreţinerea dezvoltării culturale, pentru un summum bonum dedicat românilor. Societatea actuală a ajuns în punctul din care îşi poate alege cu siguranţă calea pe care doreşte să continue evoluţia socio-cultural-politică. Această deschidere permite mecanisme de identificare inovative în contextul socio-cultural, aducând în atenţie posibilităţi multiple de evoluţie în domenii diverse atât în plan ştiinţific cât şi în plan economic. Astfel, vulnerabilitatea în faţa globalizării trebuie depăşită, poporului român fiindu-i necesară o transcendere a acestui proces şi o exacerbare a apartenenţei sale naţionale.
    Să ne amintim că România dispune de talente tinere dornice de afirmare, dar care sunt date uitării din cauza promovării non valorilor aducătoare de venituri substanţiale. Individul care posedă calităţi de care societatea are nevoie, va putea obţine întotdeauna mai mult decât acela care a fost binecuvântat cu un talent unic. Talentele reale, înnăscute, sunt socotite ca fiind lipsite de posibilitatea unui profit imediat şi în conseciţă nepromovate, sfârşind în locuri de muncă nepotrivite aptidunilor pe care le au. Într-o societate de consum, accentul este pus pe cantitatea evidentă, în detrimentul calităţii, oferindu-se aşa zise "şanse egale", ce vor da naştere unui lung şir de concurenţe inegale.
De aceea, propun celor in masura sa valorifice talentele reale, o ierarhizare reala si o departajare concreta a consumului de arta de dragul banului, versus consumul de arta RESPONSABIL, in vederea culturalizarii maselor!
    Exilul Romaniei Culte este dovada vie a promovării non-talentelor în detrimentul educaţiei, a bunului simţ şi a culturii naţiei române. Exodul românesc s-a produs ca rezultat al politicilor defectuase ce au avut loc în ultimele decenii în România, acest exil fiind consecinţa unei politici dusă în stilul unguibus et rostro. Politica nu se face printr-o luptă cu toate mijloacele, politica se face cu tact şi întelepciune!

consumerism-titlea-560x280.jpg

Dragii mei, nu va mai lasati manipulati si actionati. Uitati discursurile demagogilor care va inoculeaza sentimente de nesiguranta si teama. Luptati! Fiti liberi!
    Talentul nativ este un har dat de Divinitate care necesită muncă individuală dar şi spijin din partea politicienilor pentru a găsi calea de dezvoltare în favoarea evoluţiei culturale româneşti. Scena politică din România la ora actuală etalează lipsa de etică, snobismul şi o gravă lacună din punct de vedere cultural, însă este neîntrecută în a expune legi care mai de care mai ciudate şi neavenite, incalcand zi de zi drepturile si libertatile cetateanului, prin ordonante de urgenta, ordonante militare si legi abuzive! O tara condusa prin Ordonante nu este o tara libera, nu este un Stat Suveran de Drept, ci mai degraba o Dictatura Totalitara!
  
  Filozoful Ronald Myles Dworkin sublinia la un moment dat:
"Într-o societate dreaptă, pot exista legi nedrepte. Omul nu are îndatoriri numai faţă de stat, trebuind să se supună legii, el are şi dreptul de a-şi asculta propria conştiinţă, atunci când aceasta intră în dispută cu îndatorirea faţă de stat. Dreptul la nesupunere faţă de lege nu poate fi negat".

    Politicienii români reglementează totul prin ordonanţe şi un legislativ aplicat în mod eronat. Este un fapt cunoscut că existenţa mai multor legi are drept consecinţă creşterea nedreptăţilor. De asemenea, chiar dacă democraţia prevede ca îndatorire morală a cetăţeanului, respectarea legilor, asta nu înseamnă ca poporul să se lase strivit de legi care nu îi reprezintă interesele! Bunăstarea poporului trebuie să fie LEGEA SUPREMA, iar bunăstarea înseamnă recunoaşterea valorilor şi cunoaşterea patrimoniului naţional, RESPECTAREA DREPTURILOR SI LIBERTATILOR, adoptarea de legi menite a sprijini omul de rand si nu clasa politica favorizata deja de rangurile sale! Politica dusă prin cultură este necesară pentru recunoaşterea şi asumarea patrimoniului cultural.

Islam-and-Western-Culture-01.jpg

  In prezent ne sunt calcate in picioare drepturile, libertatile, ne sunt impuse legi abuzive si reguli fara sens. Sa ne amintim ca in Iran, femeile au fost libere in anii '70, apoi, incet-incet, li s-au limitat drepturile.
Asta ne dorim de la cetatenii Europei? Spre asta ne indreptam? Asta imbratisam cu vehementa si adulatie? Sau am uitat ca POPORUL ARE PUTEREA intr-o democratie? 
    Întocmai cum o picătură face o gaură în piatră nu prin forţă, ci prin cădere repetată, la fel trebuie procedat cu politica prin cultură, adresată direct poporului român. Acţiunile singulare nu pot rodi decât prin repetare constantă, sprijin şi implicare!
    Mulţi dintre fiii poporului român se află împrăştiaţi în lume, având o soartă comună, muncind din greu pentru alte naţii, în timp ce aristocraţii proletari post-revoluţionari îşi contruiesc palate, vile, aducând snobismul caracteristic la rang de valoare culturală. Românii din tări străine vor muri cu dorul de ţară, în timp ce politicienii români se luptă pentru interesele personale şi sporirea propriilor lor conturi. Cultura în România a ajuns o rara avis, în timp ce clasa politică românească oferă un spectacol grotesc prin apariţiile reprezentanţilor săi în mass-media.

pupitru.jpg
    Cultura României este ca un leu, este stindardul poporului român, dar, să nu uităm că pe leul mort îl insultă chiar şi iepurii!!! Suntem datori să schimbăm soarta culturii româneşti, pentru că ea este cea mai scumpă avere pe care o deţinem. La fel cum un arbore se cunoaşte după fructe, la fel şi un popor, se recunoaşte după creaţiile talentelor sale. Să susţinem tinerele talente româneşti, deoarece ele reprezintă poporul de mâine.
    A susţine cultura înseamnă a susţine viitorul României şi al celor ce vor veni după noi. Viaţa este efemeră, dar creaţia este nemuritoare!
    Luptaţi scumpii mei români pentru ceea ce vă aparţine!!! A venit vremea să ne luăm ţara înapoi!

ancora.jpg