Încrederea vine odată cu cunoștințele: Cu cât știi mai multe despre tine, despre profesia ta și despre lucrurile care îți plac sau pe care vrei să le faci, cu atât ești mai încrezător. Atunci când crezi în capacitățile tale și depui efort, poți face mult mai mult și mult mai bine decât crezi. Dar ce poți face între timp, în timp ce depui efort? Chiar dacă nu ai suficienta incredere in tine pentru a da un examen, a vinde o proprietate imobiliară sau a cânta la vioară în public, cum poti începe de astăzi să iti sporesti încrederea generală în tine? Iată șapte lucruri simple pe care le poți face pentru a te simți instantaneu mai bine în pielea ta și pentru a-ti consolida încrederea în tine.

ajutor.jpeg

1. Ajută-i pe ceilalți.
Cum te simți când faci ceva pentru altcineva? Te simți bine, asa este? Nu peste o lună de acum încolo, sau peste o săptămână, sau mâine. Te simți bine imediat. Asta pentru că a ajuta pe altcineva te ajută să uiți de tine însuți și să simți recunostinta pentru ceea ce ai. În loc să te concentrezi asupra propriilor îndoieli și slăbiciuni, fă-ți timp să-i ajuți pe alții cât de des poți și vei vedea cum încrederea ta în tine crește automat în acest proces.

ajuta-te pe tine.jpg

2. Ai grijă de tine însuți.
Ai grijă de tine însuți? Majoritatea oamenilor ar răspunde "da" atunci când li se pune această întrebare. Cu toate acestea, dacă întrebi în ce fel ai grijă de tine, s-ar putea să fie mai greu să obții un răspuns clar. A avea grijă de tine însuți reprezintă orice activitate pe care o faci în mod deliberat pentru a avea grijă de sănătatea ta mentală, emoțională și fizică. O bună îngrijire de sine este esențială pentru îmbunătățirea stării de spirit, reducerea anxietății și crearea unei relații bune cu tine însuți și cu ceilalți. Ce legătură are îngrijirea de sine cu încrederea în sine? Încrederea în sine depinde de un alamgam intre sănătatea fizică, emoțională și socială. Este greu să te simți bine în pielea ta dacă îți urăști fizicul sau dacă ai în mod constant o energie scăzută. Așadar, fă-ți timp pentru a face exerciții fizice și cultivă-ți obiceiuri sănătoase de alimentație și somn. De asemenea, îmbracă-te așa cum vrei sa te simți. Vei vedea că efortul de a te îngriji iti va spori in scurta vreme încrederea în tine.

limite-personale.jpg

3. Crează limite personale.
În loc să accepți ceea ce alți oameni vor sau așteaptă de la tine, desfineste-ti propria viață. Învață să spui "nu" și creaza limite personale care se aliniază cu obiectivele și dorințele tale! De asemenea, incepe sa ceri ce iti doresti, sa ai curaj sa iti sustii princiile si valorile!

amanare.jpg

4. Fă ceva ce ai tot amânat să faci.
Dacă există ceva pe lista ta de lucruri de făcut care stă acolo de ceva vreme, decide dacă este ceva ce vrei sau trebuie să faci cu adevărat pentru a ajunge acolo unde vrei să ajungi. Dacă nu este important, scoate-l de pe listă și uita de el. Dacă este important, apuca-te de acel lucru cat mai curand cu putinta si nu te opri pana nu il termini, pana nu il duci la bun sfarsit!

speak-slowly.jpg

5. Vorbește rar.
Acesta este un lucru foarte simplu, dar poate avea o mare diferență în modul în care te percep ceilalți. Asta pentru că oamenii încrezători vorbesc de obicei rar. Cu toate acestea, oamenii care simt că nu merită să fie ascultați vor vorbi rapid  pentru că nu vor să irosească timpul celorlalți. Dacă nu esti încrezător în ceea ce spui, s-ar putea să te simti ciudat să vorbesti mai rar în mod normal. Încearcă totuși de câteva ori și vei începe să te simțiți mai încrezător.

Good-Posture.jpg

6. Ajustează-ti postura.
Postura pe care o adopți poate afecta modul în care te simți si iti poate afecta imaginea de sine. Deși s-ar putea să ți se pară puțin stupid la început, încercarea unor poziții mai puternice te poate ajuta să îți ajustezi starea de spirit. Dacă este prea mult pentru tine, simpla ședere dreaptă te poate face să te simți mai încrezător în ceea ce faci.

decluterdesk.jpg

7. Eliberează-ți biroul.
Acest lucru poate părea un lucru mărunt, dar poate face minuni pentru starea ta de spirit, inclusiv pentru încrederea în sine. Fă-ți un scop din a-ți curăța biroul la sfârșitul fiecărei zile, astfel încât să fie curat și ordonat când începi a doua zi. Dacă biroul tău începe să devină prea dezordonat în timpul zilei, iar lumea din jurul tău este în haos, curățarea biroului te va ajuta să îți faci ordine în viața profesională și te va face să te simți mai încrezător în ceea ce privește realizarea lucrurilor.