CONSECVENTA

Consecvența contează mai mult decât perfecțiunea. Trebuie să renunți la mentalitatea "totul sau nimic". Cu toții am căzut în această capcană. Au fost zile - SĂPTĂMÂNI - în care m-am simțit ca și cum aș fi eșuat, așa că am continuat să rămân nemotivată și să-mi permit scuze pentru a face alegeri proaste. O masă sau o gustare nesănătoasă nu trebuie să declanșeze un efect de domino! Ai ratat un antrenament? Antrenează-te a doua zi. Ai iesit din perioadade abstinenta alimentara la 08:00 cu o gogoașă? În loc să numesti asta "esec" si sa te invinovatesti pentru restul zilei, prepara-ti ultima masa din zi mai devreme, folosind nutrienti cu calorii scazute, care sa te ajute sa simti satietate si satisfactie.

Te vei simti mult mai bine atunci cand iti vei contabiliza reusitele, decat atunci cand vei consuma energie sa iti hranesti regretele si starile de vinovatie provenite din nereusite. Construirea unor obiceiuri de durată necesită timp și nu se întâmpla instantaneu. Tine-te de propriul tau program, zi de zi, pas cu pas, chiar daca mai si gresesti uneori. Mentine fidelitatea fata de nul tau stil de viata! Asta inseamna consecventa! Daca ai gresit ocazional intr-o perioada de doi ani de zile, dar in acelasi timp ai construit un stil de viata sanatos, inseamna ca ai deja o rutina care iti permite ca aceste greseli ocazionale sa poata fi trecute cu vederea, iar asta este mult mai bine, decat daca ai fi mentinut o rutina absolut perfecta, dar doar pentru o perioada de jumatate de an!

MOTIVATIA

motivatie.jpg

Motivația este la fel ca orice alt mușchi: devine mai puternic daca îl folosești. Cel mai usor sa pui in miscare motivatia este sa incerci. Încearcă! S-ar putea să înceapă să iti placă cum te simti. Orice ai face, fa-ti un plan. Planifică-ți săptămâna în avans. Vei avea mai puține scuze dacă ai deja gândite cel puțin câteva mese sau dacă ti-ai organizat agenda in avans cu rutina de din programul de fitness! Incepe cu pasi mici: fa o plimbare. Mergi la cumparaturi si ia-ti alimente sanatoase pentru meneiurile pe care intentionezi sa le pregatesti in urmatoarele zile. Incepe cu o perioada de abstinenta alimentara de 12 ore. Doar apa. Nu ceai, cu cafea, nu suc.NIMIC! Doar apa! Intr-un final. toate aceste mici schimbari se vor aduna si iti vei da seama ca au contat! Odata ce te pui in miscare, te vei simti minunat si nu vei mai dori sa te opresti! 

PERSEVERENTA

Ceea ce pentru mine a început ca un obiectiv de pierdere în greutate,  s-a transformat într-o transformare majora a intregului meu stil de viață. Din acel moment, am devenit perseperenta si am aplicat zi de zi schimbarile facute, iar rezultatele nu s-au lasat asteptate! Am devenit conștientă de cât de bine se simțea corpul meu atunci când îl alimentam în mod corect și am vrut să continui să mă simt așa. Alegerile pe care le-am facut au fost pentru mine decisive in schimbarea stilului de viata, iar perseverenta m-a ajutat sa le mentin zi de zi.

PORTIILE MICI

Atunci cand mananci, obisnuieste-te sa imparti o portie pe careo consideri "normala" in doua. Apoi inca in doua. Mananca practic UN SFERT dintr-o portie obisnuita! 

 

PINGUINII SUNT RANDUNELELE CARE AU MANCAT DUPA ORA "x"

Obisnuieste-te sa mananci doar intr-un interval orar specific. de exemplu, considera micul dejun ca fiind cafeaua de dimineata si cina ceaiul. Mananca practic doar in interval de sase maxim 8 ore. Asta va ajuta organismul sa isi regleze metabolismul si sa intensifice arderile, eliminand astfel si toxinele mai rapid si sporind pierderea in greutate.


BEA APA CA PE UN MEDICAMENT!

Chiar daca ti se pare cudat, ar trebui sa bei mult mai multa apa decat bei in prezent. Asta va ajuta organismul sa curete toate rezidurile si totodata sa mentina si pielea si parul si organele hidratate. Chiar daca nu iti este sete, bea in jur de 5 litri de apa pe zi! Vei observa ca in timp, te va ajuta sa scazi in greutate si sa nu mai retii apa! Organismul va sti ca primeste apa si nu va mai face depozite inutil!