adevarata-libertate.jpg

Scrisoare către Tine, căutătorul ADEVARULUI

S-a întâmplat în martie 2020. Străzile erau goale, magazinele au fost închise, oamenii erau ținuți cu forța departe unii de ceilalți, dar primăvara nu știa și florile au continuat să înflorească, mugurii au început să crească, soarele strălucea, păsările cântau, rândunelele deja soseau, cerul era azuriu...

Se petrecea într-o primăvară perfectă în 2020, când tinerii au fost obligați să studieze de acasă, oamenii și-au pierdut locurile de muncă, iar antreprenorii și-au pierdut afacerile. A fost inceputul Lumii Noi și a început prin ceva simplu: oamenilor le-a fost interzisă socializarea!

Știi? Atunci când oamenii se strâng laolaltă, indiferent de cât de deștepți sau mai puțin dăruiți sunt, le vin idei. Ideile nu sunt bune atunci vrei să îi pui la jug... Sclavii nu au voie să aibă idei... Dar știi ce au sclavii? Au un singur drept xare totodată le este și unica obligație: să muncească pentru stăpâni! Simplu!

Ei bine, în martie 2020 a început totul. Întâi au anulat dreptul la cultură și educație. Au închis școlile, teatrele, muzeele...

Apoi au anulat dreptul la socializare. Au închis barurile, discotecile, pub-urile, restaurantele, cafenelele...

A mai trecut o zi și au anulat dreptul de a fi îngrijit. Au închis toate saloanele de infrumusețare.

Apoi, a venit ziua când au anulat dreptul la a fi diferiți. Au închis magazinele. TOATE magazinele, în afară de cele care ofereau alimente.

Si, înainte de ultimatum, au anulat dreptul la sănătate și credință. Au închis toate spitalele și au anulat dreptul la LIBERA CREDINȚĂ. Au interzis sărbătorile, întrunirile cu scopul de a se ruga și a se închina!

Era 2020 martie... Oamenii au continuat să se îmbolnăvească, dar nu de pretextul dat de ei. S-au îmbolnăvit de tristețe, de singurătate, de ne-omenie, de prostie, dar mai ales de... FRICĂ!

Primăvara nu știa și a sosit vremea de ieșit în grădină, pentru că iarba a înverzit, dar oamenii erau închiși. Închiși cu forța. Cu forța armată!

Li s-a spus că sunt închiși pentru a-și proteja bunicii și copiii, li s-a spus că nu au voie să se întâlnească unii cu alții și nu au voie să sărbătorească pentru că e spre binele lor. Si oamenii au crezut. Au crezut tot. Frica i-a făcut să creadă orice!

În final au închis tot! Mâncarea venea în rații. Doar mâncarea! Era bine dacă apucau. Cine nu apuca, nu mânca! Disperare. Durerea a pus stăpânire pe oameni. Nu mai aveau loc de dorința de libertate. Foamea era prea mare. Frica și foamea transformă ființele. Astfel ele pot fi manipulate!

Dar primăvara nu știa! Merii, cireșii și perii, magnoliile, corcodușii continuau să înflorească. Mugurii au devenit frunze. Vlastarele au devenit crengi.

În ziua când Lumea Nouă a fost pregătită, oamenilor li s-a spus că pretextul încarcerării lor a dispărut și că sunt liberi...

A fost ziua cand ziua oamenii au avut de ales: sa creadă orice în continuare și să se supună, sau să lupte pentru LIBERTATEA și DREPTURILE lor. Doar că acum, oamenii erau deja transformați, nu puteau să se revolte impotriva celor care deși le luaseră totul, le dăduseră de mâncare gratis atunci când le fusese foame. Așadar, oamenii au ales sa creadă in continuare orice li s-a spus și s-au supus.

Cei care s-au revoltat, puțini la număr, fie au fost arestați și duși în carceră, fie au fost anihiliați. Puțini au reușit să scape cu viață și au format o Rezistență. Dar erau în război permanent atât cu Lumea Nouă cât și cu ceilalți oameni.

La un moment rezistența a încercat o mișcare de eliberare. Dar era mult prea târziu. Ceilalți oameni erau prea absorbiți de realitatea lor din Lumea Nouă și nu mai puteau fi eliberați.

Si astfel, Lumea s-a împărțit în trei: Puterea Lumii Noi, Poporul și Rezistența.

Această amintire din viitor poate fi încă doar un scenariu SF și atât. Cred cu tărie că nu vrei să trăiești această realitate macabră. Dacă vrei sa fii LIBER în continuare, DESCHIDE OCHII.

Eliberează-te acum. Nu mai da crezare la ceea ce vezi în mass-media. Nu accepta restricționarea drepturilor atât de ușor. Nu te lăsa condus cu atâta ușurință! Nu lăsa un pretext macabru să te priveze de cele mai elementare drepturi ale tale, OMULE!!!

Primăvara nu știe, iar copacii cresc. Ia exemplu. Crești! Trezește -te asemeni PRIMĂVERII!!!

Nu accepta psihoza indusă și mesajele care te obliga să te izolezi, singur și să renunți de bună voie la drepturile tale fundamentale, prin semnătură pe o declarație zi de zi! Fă ceva! Alege ceea ce este drept și înțelept, nu ceea ce îți este impus datorită unui pretext!

Asta dacă vrei să te mai poți bucura de viață. Dacă vrei să mai poți zâmbi liber!

Asta dacă îți pasă cu adevărat de cei dragi și de viitorul copiilor tăi!

 

Cu drag, a ta, Cristina Gazner Cristescu.