Colectie_BrosNor_Centenar_.jpg

România sărbătorește la 1 decembrie 2018 o sută de ani de la Marea Unire.

Marea Unire din 1918 a fost procesul istoric în urma căruia toate provinciile istorice locuite de români s-au unit în cuprinsul aceluiași stat național, România.

Unirea Basarabiei cu Bucovina, cu Transilvania și cu Regatul, au constituit formarea României Mari.

Regele Ferdinand, regina Maria și Ionel Brătianu sunt personalitățile care au conlucrat la desăvârșirea Marii Uniri.

Totuși, premergator acestui important eveniment istoric în destinul și evoluția României, se cuvine să amintim de Unirea Principatelor Române.

Unirea celor două Principate a fost un proces care a început în 1848, bazat pe puternica apropiere culturală și economică între cele două ținuturi. În anul 1848 s-a realizat uniunea vamală între Moldova și Țara Românească, în timpul domniilor lui Mihail Sturdza, respectiv Gheorghe Bibescu.

În 1859, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor Principate, se produce Mica Unire.

În 1862, cu ajutorul unioniștilor din cele două ținuturi, Alexandru Ioan Cuza a unificat Parlamentul și Guvernul, realizând unirea politică, iar după înlăturarea sa de la putere, în 1866, unirea a fost consolidată prin aducerea pe tron a Principelui Carol de Hohenzollern - Sigmaringen.

În an centenar, ca un omagiu adus Micii Uniri, care, fără doar și poate a reprezentat pasul decisiv pe Calea devenirii Statului Român, BrosNor DeLuxe prezintă o creație unicat:

Portbancnot-ul unisex BrosNor

O creație unicat realizată integral manual, din piele naturală, sculptată manual și aurită cu aur de 24K. Lucrarea amintește de Mică Unire, având un repoussage cu stemele celor două Principate. În egală măsură, privind cu atenție, se observă simboluri puternice ce fac trimitere la ancestral și mistic.

Creația a fost inclusă în mini - colecția BrosNor DeLuxe ce a participat la Licitatie in scop caritabil, organizată de Galeria de Arta ELITE PROF ART și Asociatia Om Anima la Crowne Plaza Bucharest.

În prezent, colecția dedicată Centenarului poate fi vizionată, admirată și achiziționată de la Galeria de Arta Elite Prof Art.

Vă așteptăm cu drag!