Ceea ce face dintr-o casa un adevarat "camin", o LOCUINTA cu adevarat, sunt micile detalii atat de importante pentru fiecare persoana in parte!
Creaza-ti un spatiu doar al tau si pastreaza o mica parte din Magia Sarbatorilor in tot anul care a inceput

30k+ Cozy Home Pictures | Download Free Images on Unsplash

Incepand cu 1 decembrie ( unii chiar inainte de asta chiar! ), ai demarat treaba cu "decoratiunile interioare" in  vederea Sarbatorilor de Iarna. Ai mutat mobila ca sa faci spatiu pentru brad, ai cumparat diferite accesorii, ai montat beculete in toata casa,  ai schimbat lenjeriile de pat, decoratiunile din sufragerie, pe cele din baie si cele de la masa. Treaba asta ti-a luat ceva timp si practic ti-a dat peste cap usor traiul de zi cu zi: dulapul nu mai e la locul lui si a "crescut" acolo o masuta pe care ai pus diverse si dai mereu peste ea, in locul spatiului liber de langa geam acum ai un dulap si cand vrei sa iesi in balcon, degetul tau mic de la picior face cunostinta cu piciorul dulapului si e "dragoste la prima-vedere", beculetele care sunt suspendate taman pe manerul de la dulapiorul unde tii pernele tocmai ce s-au hotarat sa faca o calatorie in primul sertar al sifonierului si exemplele pot continua.Totusi, la final, cand stai pe fotoliu cu o cana de vin fiert in mana si te uiti la bradul impodobit, parca nici nu iti vine sa il mai despodobesti, atat de frumos e totul in casa!
Free Photo | Little christmas tree over christmas lights bokeh in home on  wooden table with sweater on a wall and decorations.

Unii ar putea-o numi nostalgie, dar nu are legatura cu nostalgia! Are legatura cu faptul ca ti-ai creat un mediu placut, relaxant, pe care poate inainte nu il aveai in toata locuinta, iar acum nu vrei sa revii la lipsa decoratiunilor interioare si la intunericul care se lasa odata cu caderea noptii in fiecare incapere. De aceea iti e greu sa te desparti si de bradul impodobit si de de beculete si de tot ceea ce tine de sarbatori.
Pentru a pastra Magia specifica Sarbatorilor in locuinta, trebuie doar sa regandesti amenajarea locuintei, atunci cand te apuci de despodobit si strans decoratiunile specifice Sarbatorilor de Iarna. 
The first 5 things to do with new smart lights - CNET

Cine a spus ca "trebuie" sa revii la "normal"? Si in fond si la urma urmei ce este oare "normal-ul" acesta?! E drept ca o casa curata, ordonata si aerisita ajuta in mentinerea unei dispozitii placute, dar ceea ce face dintr-o casa un adevarat "camin", o LOCUINTA cu adevarat, sunt micile detalii atat de importante pentru fiecare persoana in parte!
De ce  sa strangi toate decoratiunile si sa nu pastrezi totusi ceva din atmosfera de Sarbatoare, de exemplu? Ai mutat mobila ca sa faci loc bradului? De ce trebuie sa o muti la loc? Poti sa lasi mobilierul asa cum l-ai asezat inainte de sarbatori si, in plus, poti sa creezi spatii de relaxare in fiecare incapere. Spatii unde, sa poti oricand sa stai cu un ceai cald sau un vin fiert, sa citesti sau sa te uiti la filmul preferat.
De ce sa strangi beculetele din toata casa? De ce sa nu lasi, de exemplu, o perdea de beculete la unul dintre geamuri, pe care sa o aprinzi seara si sa te bucuri de senzatia aceea magica a luminitelor care sclipesc, luminand suav incaperea?
Dar hai sa le luam pe rand. Mai intai de toate BRADUL. 
Christmas Archives - The Undone Thing
 

Despodobirea BRADULUI/BRAZILOR de Craciun din locuinta

Inceputul  anului a trecut deja, si, desi nu poate fi Craciun tot anul, poti pastra anumite decoratiuni in locuinta, ca sa iti dea sentimentul de "magic", de calm, de bucurie, constant. Insa bradul ( sau brazii daca ai impodobit, asa cum facem noi, mai multi, pentru fiecare incapere cate unul ), trebuie totusi sa ii despobobesti. Stiu ca e o operatiune delicata si pe care o percepi ca fiind deprimanta si trista. Mai ales daca ai avut un brad natural care acum s-a uscat si trebuie sa ii tai crengile ca sa il poti scoate afara din casa. Dar, aceasta operatiune o poti face la fel cum ai facut si impodobirea. Te-ai gandit la asta vreodata?
How to Hang Outdoor Christmas Lights Like a Professional | Martha Stewart
( Asta desigur, daca nu esti o persoana din aceea care abia a asteptat sa se termine "vacarmul" sarbatorilor si ai scapat de tot ce inseamna Magia Sarbatorilor a doua zi dupa Craciun sau Revelion. Nu, tu nu esti target-ul acestui articol, asa ca te rog sa nu citesti mai departe :) )
Cum  spuneam, te-ai gandit vreodata ca poti sa faci o sarbatoare in sine din despodobitul bradului si stransul decoratiunilor de sarbatoare? Pregateste-ti o zi de acest fel impreuna cu cei dragi,. Pune colinde, gateste in avans ceva gustos, imbraca-te de sarbatoare si pur si simplu sarbatoreste. Asa cum ai facut si cand te-ai apucat de impodobit si decorat. Fa din asta obiceiul familiei tale. Incepe prin a scoate cutiile de depozitare pentru decoratiuni, strange cu grija fiecare glob in parte, bucura-te de bomboanele pe care le mai gasesti printre ramuri si imparte-le cu cei dragi, danseaza, canta si joaca-te cu beteala la fel cum ai facut-o si cand te-ai apucat sa o pui in pom. Dupa ce ai strans toate decoratiunile, inclusiv beculetele din brad, in functie de ce tip de brad ai avut, ( natural sau atificial ), ai urmatoarele optiuni: pe cel artificial il pui in baie si il speli si il lasi peste noapte la scurs, apoi cand este perfect uscat il depozitezi la locul lui obisnuit ( daca locul lui obisnuit este tocmai acolo de unde ai mutat mobila, scrie-mi si pot sa te ajut cu idei de redecorare a casei, cu mare drag :) ), celui natural incerci sa ii tai toate crengile INAINTE de a-l scoate afara din casa, sa le  pui in saci si sa le duci la gunoi pe rand, conform cu regulile fiecarei comunitati in parte. Tulpina o poti pastra, daca crezi ca o sa ai nevoie de un bat solid din lemn, sau, o poti duce tot in locul in care a convenit comunitatea ta ca se strang pomii de Craciun pentru a fi ridicati de serviciile de salubritate.

Despodobire brad. Rugăminte a RER către buzoieni – Buzoienii.ro

 

Ce faci cu decoratiunile si beculetele?

Asa cum ti-am sugerat de la inceput, poti sa lasi o incapere cu instalatii de Sarbatoare montate, dar nu exagera. Decoratiunile le asezi frumos in cutii si le depozitezi pana la noul Craciun, ca sa nu se sparga sau sa se deterioreze. Poti pastra cateva decoratiuni totusi, cum ar fi paturi, perne, stelute, lumanari, suporturi de lumanari, spiridusi, obiecte si accesorii care nu au o tematica evidenta care aminteste de Craciun ( reni, mosi, fulgi de nea ) si nici nu sunt accesorizate cu sclipici sau finisaje specifice peroadei de iarna. Decoratiuni precum perne, veioze, oglinzi, obiecte din lemn natur sau alb, poti sa le pastrezi pentru tot anul, sa te bucure si sa iti aduca acel sentiment magic in suflet si in casa.

How To Decorate With Art For A Chic & Creative Home Decor
 

Redecorarea locuintei in nuanta anului 2022

Daca o parte din decoratiunile pe care le-ai cumparat in decembrie 2021 au fost in nuanta anului 2022, le poti pastra lejer in continuare sa iti infrumuseteze incaperile. Spre exemplu o solnita sau servete la masa, sau accesorii in baie, prosoape sau cutii decorative in nuante de lila, pot foarte bine sa redecoreze si sa completeze casa  ta in 2022.
Premium Photo | Purple salt with soap and candle on white background.
Culoarea anului 2022, este LILA. Este o culoare care te poate ajuta in crearea de colturi elegante intr-un mod simplu in fiecare parte a locuintei tale. Nuanta de lila iti poate lumina o camera daca  alegi instalatii pe baza de led, cu telecomanda, carora le poti schimba culorile. Poti completa acea iluminare cu perne in aceeasi nuanta si obiecte de decor precum cutii, perdele, fete de masa sau chiar agende si covorase. Daca vrei sa schimbi nuanta peretilor, poti opta pentru foto-tapet sau folii  autoadezive, fara prea mare cheltuiala.
Lila este nuanta lavandei, asadar iti poti decora casa cu buchetele de lavanda in fiecare camera si chiar parfuma casa ca atare. Te vei simti intr-o stare de liniste si calm tot timpul.
Daca de sarbatori ai mancat in sufragerie, fa-ti anul acesta din acest obicei o obisnuinta si investeste in seturi elegante de servit masa in sufragerie. De ce ai manca in bucatarie? Chiar, de ce? De ce sa nu mananci in sufragerie, facand astfel din fiecare zi o sarbatoare!
59 idéer på Borddækning | borddækning, bordpynt, fest

Camerele de baie le poti re-amenaja in nuanta anului 2022, folosind prosape lila, seturi pentru pasta de dinti si sapun in aceeasi nuanta, poate chiar un bec care sa lumineze lila atunci cand faci baie, cutii in care sa iti depozitezi cosmeticele in nuante florale, lila.
Pin by Ariel Bordelon on Home Sweet Home<3 | Purple bathroom decor, Purple  bathroom accessories, Purple decor
 

Pentru 2022 creaza-ti un spatiu doar al tau

Opteaza pentru acest an sa iti creezi o camera a ta si doar a ta. Un spatiu al tau, unde decorezi asa cum iti place, unde pastrezi o parte din Magia Sarbatorilor, unde ai un jilt sau un folotoliu comod si cu o paturica moale si pufoasa, unde accesoriile sunt fiecare in parte alese cu drag si iti amintesc de anumite momente placute. Fa asta pentru sufletul tau! How to Style a Cozy Corner | Visions of Vogue
 

Dormitorul, locul in care visele iti devin realitate

Redecoreaza dormitorul. Schimba lenjeriile de pat, schimba courvetura, schimba camasa de noapte sau pijamaua, sau des-a-bies-ul, fa din 2022 un nou inceput, dar, totodata, lasa un pic din Magia Sarbatorilor in fieacare coltisor din casa. In dormitor spre exemplu, monteaza intr-un colt o instalatie cu baterii, pe care sa le aprinzi seara cand  te retragi la somn, in nuante calde, placute, care sa iti aminteasca ca fiecare zi este o sarbatoare

Image about aesthetic in Purple 🔮 by moonchild🥀

Reamenajarea casei  dupa Sarbatori poate fi un moment de bucurie, sarbatoare si entuziasm. Depinde doar de tine cum privesiti situatia si cum alegi sa vezi viata. Poti sa alegi sa spui: "Of, trebuie sa strang bradul si decoratiunile de Craciun", sau poti sa spui: "Am norocul de a redecora casa cu ocazia strangerii si despodobirii bradului si a catorva decoratiuni de Craciun!" 
Este vorba doar de PERCEPTIE!

Here's When to Take Down Your Christmas Tree | Martha Stewart

Spor la redecorat!